Inddragelse og samarbejde med lokale aktører

I arbejdet med vores bydelsplan har vi hørt lokale beboere og samarbejdet med lokale aktører.

Statistik, dialog og netværk

Lokaludvalgets bydelsplan er udarbejdet på baggrund af data og statistisk om bydelen, som Den Tværgående Analyseenhed i Københavns Kommune har leveret, og på baggrund af inddragelse og dialog med lokale sydhavnere på dialogmøder, på fagudvalgsmøder og igennem digitale undersøgelser, henvendelser og debatter.

Lokaludvalget består af repræsentanter fra lokale foreninger og fra de politiske partier og har gennem årerne opbygget forskellige netværk i bydelen, som også danner grundlag for lokaludvalgets arbejde med bydelsplan. 

Repræsentantskab

I udarbejdelsen af bydelsplanen har vi inviteret alle foreninger i bydelen til at deltage i et repræsentantskab, der har fungeret som en følgegruppe til bydelsplanen. 

Bydelsplanen er et dynamisk arbejdsredskab for lokaludvalget, og lokaludvalget planlægger at lave yderligere inddragelse af borgere og lokale aktører i forbindelse med arbejdet med de forskellige konkrete indsatsområder i bydelsplanen. 

Lokaludvalget skal årligt præsentere bydelsplanen for repræsentantskabet, og du kan stadig nå at være med. Kontakt sekretariatet, hvis du gerne vil være en del af repræsentantskabet. 

Borgerpanelundersøgelse

Som startskuddet til arbejdet med bydelsplanen udsendte Kgs. Enghave Lokaludvalg en generel digital spørgeskemaundersøgelse til Kgs. Enghave Borgerpanel for at blive klogere på hvilke temaer og problemstillinger, der er vigtige for lokale sydhavnere. Borgerpanelundersøgelsen blev udsendt i perioden 25. maj til 6. juni 2022, og i alt har 537 sydhavnere deltaget i undersøgelsen. Fordelingen af besvarelserne fra de tre kvarterer i bydelen svarer meget godt til den procentvise fordeling af befolkningen i de tre kvarterer. 

Læs borgerpanelets top fem over emner, som panelet ønsker, at lokaludvalget arbejder med i bydelsplanen i denne fold-ud nedenfor, og klik på de enkelte for at se hvordan lokaludvalget arbejder med emnet.

Kgs. Enghave Borgerpanels top fem

Vis alle

1. Grønne områder, bynatur og biodiversitet

Lokaludvalget er ligesom borgerne meget optaget af bydelens grønne områder, bynatur og biodiversitet. I bydelsplanen arbejder vi specifikt med indsatsområderne ”Sydhavnstippen som selvgroet naturområde”, ”Det vilde Sydhavnen” og ”Begrænsning af biltrafikken i Valbyparken”.

2. Offentlig transport

Lokaludvalget er meget optaget af, at der er ordentlig offentlig transport rundt i bydelen og til og fra bydelen. Det er derfor noget, vi arbejder med løbende, når der sker omlægninger i busruter eller udsendes høringer om busnettet eller metroplaner, og derfor ikke noget vi specifikt arbejder med i bydelsplanen. 

3. Kultur- og fritidstilbud

Lokaludvalget er meget optaget af at udbrede kultur- og fritidstilbud i hele bydelen, og i bydelsplanen arbejder vi specifikt med indsatsområderne "Bedre adgang til kultur-, idræts- og fritidsfaciliteter i Sydhavnen" og "Østre Kapel som kulturelt fyrtårn – brug af kapellet og området omkring"

4. Luftforurening og støj

Lokaludvalget har stort fokus på den øgede trafikbelastning i bydelen – herunder de luftforurenende og støjende gener, trafikken har. I bydelsplanen arbejder vi specifikt med indsatsområdet "Sikker sammenhæng".

5. Social ulighed og udsatte borgere

Lokaludvalget har altid arbejdet for, at der skal være plads til alle i bydelen, og forhold for udsatte borgere og social ulighed har været en stor del af lokaludvalgets arbejde. I bydelsplanen arbejder vi specifikt med indsatsområderne "Forbedring af levealder, sundhed og trivsel i bydelen", "Mangel på praktiserende læger" og "Udsatte borgere i byrummet". 

Læs hele borgerpanelundersøgelsen her