Partnerskabet Tippen Syder

Partnerskabet Tippen Syder står for naturpleje og naturformidling på Sydhavnstippen.
Billede
Sydhavnstippen
Fotograf
Ole Malling / By & Havn

Partnerskabet Tippen Syder blev dannet i 2008 på baggrund af et 5-årigt projekt om naturpleje og naturformidling på Sydhavnstippen.

Partnerskabet består af grundejer, der bl.a. stiller arealet til rådighed, forskellige foreninger, organisationer og kommunale instanser, der alle bidrager med ressourcer i forhold til opgaveløsningen omkring naturpleje og naturformidlingsaktiviteter i det delvist fredet og selvgroede naturområde kaldet Sydhavnstippen beliggende i Københavns Kommune. Partnerskabet ser i dag således ud:

Ved projektperiodens udløb i 2012 besluttede partnerskabet at fortsætte arbejdet, og dermed udnytte de erfaringer og det arbejde der allerede var blevet udført. Det videre arbejde har været en fortsættelse af partnerskabsaftalen, hvor alle parter er budt ind med ressourcer (økonomi, tid) til naturpleje og naturformidlingsaktiviteter. Udgangspunktet for det videre arbejde med Tippen beror på en plejeplan for Tippen.

Læs mere om partnerskabet og naturplejen i dokumenterne nedenfor.

Vær med

Høstpicnic og høstaktiviteter på Tippen

Tippen skabte sig selv.  Opstod – i al ydmyghed og beskedenhed – af sig selv.  At underlaget er menneskeskabt, opfyld og ragelse og affald, er snarere en understregning af den totale selvskabelse, der måske er det egentligt unikke ved Tippen,- og ved Sydhavnen.

Hvert år samler vi et udvalg af Sydhavnens forskellige grønne, sociale og kulturelle initiativer og inviterer på aktiviteter og guidede ture, for at vi alle kan nyde det store dejlige grønne område, vi har til fælles i vores bydel.

Tippens Skraldelaug

Vil du hjælpe med at tømme skrald på Sydhavnstippen? Fårelauget i Børnenes Dyremark har i de sidste par år stået for indsamling af affald fra affaldsstativerne, og de har brug for hjælp til opgaven.

Især i sommerhalvåret hvor der er mange som besøger Tippen dagligt, bliver affaldsposerne hurtigt fyldte og skal ofte tømmes 2-3 gange om ugen.

Du kan melde dig for en 14 dages periode eller mere hvis du har lyst - og så kan du låne en fin gammel el-postcykel med lad til opgaven. 

Kontakt

Hvis du vil hjælpe eller høre mere om opgaven, kan du kontakte Chrisser fra Fårelauget på mobil 28977291.

Naturplejen på Tippen

Hver søndag fra 10.00-13.00 mødes Naturplejegruppen ved Naturskolen på Fragtvej. Mød op, hvis du har lyst til at være med.

Naturplejegruppen øvrige aktiviteter

Søndag den 3. april kl. 10-13
Affaldsindsamling sammen med DN København

April: Høslet

Maj: Tjørn og invasive arter 

Juni: Høslet

August: Høslet