www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Socialt entreprenørskab på Bavnehøj Skole
UDGIVET okt 2016 07

Eleverne fra Bavnehøj Skole har på baggrund af brugerundersøgelse og en designproces skulle finde frem til et socialt og mangfoldigt byrumsmøbel til pladsen ved Bavnehøjskolen, som er åben for lokalområdet. Lokaludvalgsmedlem Jan Fønss var bl.a. med i dommerpanelet. 

De ti projekter skulle tage udgangspunkt i samtaler med borgere i området og derefter skulle de ti grupper af 7.-, 8.- og 9.-klasses elever med innovativt design som valgfag lave en model af deres forslag og fremlægge for dommer panelet i 4 minutter og besvare spørgsmål. Tag del havde været en aktiv del af processen sammen med eleverne ved at hjælpe dem med hvordan de greb opgaven an. Modellerne havde de bygget den dag vi kom for at bedømme deres projekter. Der blev uddelt en overordnet første-, anden- og tredjeplads og så blev der udvalgt et projekt der bedst levede op til fem forskellige bedømmelses kriterier som var:

Det Innovative og kreative fokus: Tankerne og processen bag ideen og kreativitet

Lokalområdets fokus: Hvordan er omgivelserne og lokalområdets brug tænkt ind, er der særligt fokus på bestemte udsatte målgrupper ?

Praktisk Fokus: Beregninger i forhold til hvor nemt det vil være at realisere og bygge konceptet

Det Æstetiske fokus: Er produktet lækkert og pirrende hvor indbydende er det og hvor draget bliver du af formen

Formidlingsfokus: hvor godt præcist og levende blev ideen leveret ? Var fortællingen om produktet overbevisende.

Dommere: To lærere fra skolen samt Anna Misztal D’Abadia fra GENBYG.DK, Skoleleder fra NEXT – Uddannelse København Henrik Poulsen samt Jan Fønss fra Kgs. Enghave Lokaludvalg. Tag Del har i efteråret arbejdet med flere folkeskoler fra Sydhavnen, der har skulle prøve kræfter med socialt entreprenørskab.

Sydhavnens Unge Iværksættere: Bavnehøj Skolen Actiondag (fotomappe)

Førstepladsen gik til:

20161004_143159_1475653402348_resized

Kassernes Paradis af gruppe seks.

Projekt i træ med en bod der kan bruges af både eleverne og andre i nærområdet til salg eller præsentation og flere kasser placeret ovenpå hinanden og fastgjort som kan bruges til at klatre rundt på og lege på i forskellige farver og med tavler på nogen af dem til at tegne på med kridt og andre med plader dekoreret af lokale borgere og eleverne. Enkelte kasser er med låg der kan åbnes og hvor der indeni kunne ligge alt fra sjippetove, kongespil og andre udendørs spil eller fungere som blomster kasser eller andet.

Andenpladsen gik til:

20161004_142715_1475653370709_resized

Multibussen af gruppe fem

Lavet enten af bus genanvendt og tømt for indhold indrettet med borde og stole og andre elementer indeni til leg og ophold tiltænkt til ophold, frokost spisning, spil mm.

Tredjepladsen gik til:

20161004_142251_1475653404296_resized

Kloden af gruppe tre.

 Jordklode formet lege klatre stativ med tag, bænke indeni til ophold og plante kasser på ydersiden som beboere i nabolaget og eleverne på skolen kan plante forskellige blomster og planter efter egne ønsker.


Skriv en Kommentar