www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Udlån af ladcykler, æblemosteri og andet
Æblemosteri
Kgs. Enghave Lokaludvalg har et lille mosteri bestående af to æblemostpresser og en frugtmølle, som du som borger eller forening kan låne over en weekend, eller til særlige arrangementer.
Skriv til Katja på katja.lange@okf.kk.dk for at booke æblemostpressen.
Se nederst på siden for vejledning i brug af mosteriet.

Havrevalse og melkværn
Du kan afprøve en melkværn, eller en havrevalse. Begge maskiner er til håndkraft og egner sig især til madlavning og fuldkornbagning  med børn. Vi kan låne op til 4 melkværne ud, hvis i tænker på at arrangere en bagedag i jeres institution, boligkarré, mm.. Ring til Felix for at booke: Felix – 29 28 34 52

Ladcykler
Kgs. Enghave Lokaludvalg har indkøbt fire ladcykler, som du som borger eller forening kan låne ganske gratis. Du kan låne dem hos  MedborgerCenter Sydhavnen .

  • Ved ønske om lån af cykel skal man henvende sig i MedborgerCenter Sydhavnen, Peter Sabroes Gade 1, 2450 Kbh. SV., på hverdage mellem kl. 9.00 og 14.30. Der er lukket om onsdagen for aflevering og udlån af cykler og du skal komme inden kl. 15.00 om fredagen. Alternativt kan man ringe på tlf.: 33 22 70 02 i samme tidsrum. Medborgercenteret kan have lukket på dage, hvor der er annonceret åben, hvis de fx alle er ude af huset på tur.
  • Ved udlån bliver man bedt om at udfylde en blanket med navn, tlf. og en adresse, hvor man kan træffes samt at fremvise en form for legitimation eller en kopi af en eller anden form for billed ID.
  • Ved returnering af cyklen, skal husvagten/fast personale kvittere for, at den er afleveret. Bemærk, at der ved ikke-rettidig aflevering gøres et notat herom, som vil indgå i overvejelser om, hvorvidt man kan låne en cykel igen.

 

Elmåler
Lokaludvalget har en elmåler, som du som borger eller forening kan låne ganske gratis. Skriv til Katja på katja.lange@okf.kk.dk.

Ustillingssystem
Skal du udstille tegninger, billeder, foto, eller andet der kan hænge på en væg, så låner vi vores udstillingssystem ud. Du kan læse om lånereglerne og downloade det skema, du skal udfylde når du låner, her. Udstillingssystemet står opmagasineret hos Bavnehøj Skole, hvor du også skal afhente og aflevere det.

Procedure for udlån – Hvis du vil låne udstillingssystemet skal du henvende dig til Bavnehøj Skoles skolebibliotekar, Susanne Nørgaard, på sn.bav@ci.kk.dk eller lægge en besked på telefon 61 67 21 84

Vejledning i brug af æblemosteriet
Alle æbler, spiseæbler,madæbler eller pærer, samt alle nedfaldsfrugter kan bruges til fremstilling af juice. Når juicen er presset er den lige til at drikke uden tilsætning af sukker og konserveringsmiddel Hvis man synes smagen er blevet for stærk, kan der blande lidt vand i, umiddelbar lige før man drikke juicen.

1.  Æblerne vaskes
2.  Evt. råd og brune pletter fjernes. Så bliver juicen mere holdbar.
3. Skær æblerne i kvarte, så møllen får bedre fat.
3.  Sæt frugtmøllen på baljen eller et sted, hvor man kan sætte baljen under.
4.  Fyld æblerne i tragten og kør dem til “pulp”= (knust æble).
5.  Æblepressen anbringes på et fast underlag. Kan evt. skrues fast på en plade eller en palle. En pressesæk sættes indvendigt i kurven, den holder pulpen samlet inde i frugtpresseren, så den er lettere at arbejde med og gøre ren til sidst. Sæt en skål under frugtpresseren til at opsamle mosten.
6.  Pulpen hældes i pressesækken i frugtpresseren – pressesækken foldes sammen over pulpen.
7. Drej håndtaget rundt og pres saften ud af den knuste æblemasse. Afhængigt af frugttype og modenhed vil udbyttet være 50 -70 %. Presningen er slut , når modstanden er så hård at håndtaget ikke kan drejes uden vold, fortsætter du, kan det ødelægge frugtpresseren.
8. Værsgo at drikke!

Mosten kan holde sig 5 dage i køleskabet eller fryses ned til senere brug.