www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Ny sommerbolig til får og alpakaer på Sydhavnstippen
UDGIVET mar 2018 26

På Sydhavnstippen bor ca. 20 får og 4 alpakaer. Dyrene er med til at holde invasive arter nede. Nu etablerer By&Havn endnu en fold.

Fårene og alpakaerne har græsset på den sydlige del af Sydhavnstippen siden 2009. De hjælper naturen på Sydhavnstippen, fordi de spiser invasive arter som bl.a. Kæmpebjørneklo, Canadisk gyldenris og Japansk pileurt, der ellers ville sprede sig og fortrænge andre planter.

Denne sommer får dyrene endnu en fold at boltre sig på. By&Havn udvider nemlig græsningsområdet, så de også kan hjælpe med at holde invasive arter nede på den nordlige del af Sydhavnstippen. By & Havn etablerer og vedligeholder hegnet. Har du spørgsmål til dyreholdet, kan Børnenes Dyremark kontaktes på tlf. 2897-7291 (Torben ‘Chrisser’ Christensen)


2 Kommentarer

 1. Inga Collaitz siger:

  Dels – fejl i Chrissers tlf nr. Som er 28977291.
  Dels – skal der holdes næsehorn og flodheste på Tippen. De “færiste”, der er sat op er farlige.
  Jeg kan næsten falde igennem.
  Ønsker information om dette!
  Hilsen Inga Collaitz

 2. lokaludvalget siger:

  Kære Inga
  Jeg har rettet Chrissers telefonnummer – tak for heads up. Placeringen af hegn, riste og låger har været drøftet i Partnerskabet Tippen Syder, som lokaludvalget er en del af. Valget af de konkrete riste, stolper etc. står By&Havn for sammen med et professionelt dyrehegnsfirma. Vi vil spørge By&Havn om valget af riste, men vi kan nok ikke forvente svar på denne side af påske.
  God påske – /Christine, sekretariatet

Skriv en Kommentar