www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Skolen i Sydhavnen hædret som Årets Byggeri
UDGIVET dec 2015 11

Skolen i Sydhavnen blev i dag hædret med prisen for Årets Byggeri 2015 af Magasinet Byggeri. Der var også et diplom til Københavns Kommune, som har været bygherre. Det modtog overborgmester Frank Jensen.

Skolen i Sydhavnen har haft vind i sejlene siden åbningen i august 2015. Den maritime profilskole blev tidligere på efteråret udråbt til årets skolebyggeri og nu bliver den hædret som Danmarks bedste byggeri i 2015.

– Skolen i Sydhavnen er et enestående nybyggeri med smuk arkitektur og håndværk af høj kvalitet. Skolen passer perfekt ind i det omkringliggende byrum og skaber unikke muligheder for fx at inddrage havnen i undervisningen. I København lægger vi stor vægt på, at eleverne har de bedste fysiske rammer, som styrker undervisningen i folkeskolen, og jeg er glad og stolt over, at vores høje ambitioner for skolebyggeri hædres, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Det er første gang, at prisen for Årets Byggeri gives til en folkeskole.

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V) udtaler:

– Skolen i Sydhavnen inddrager omgivelserne, når eleverne skal lære nyt. Og når det nye havnebassin er klar til sommer, skal eleverne med vandkikkerter og fiskenet lære om naturen og livet i vandet. Jeg forstår godt, at skolen endnu engang bliver præmieret, for at være Teglholmens naturlige samlingspunkt.

En skole, der danner skole

Skolen i Sydhavnen har et særlig fokus på det naturvidenskabelige og med sin beliggenhed ved vandet fokuseres der specielt på det maritime. Og det er netop byggeriets sammenhæng med lokalområdet, som dommerkomiteen lægger vægt på:

”En skole, der danner skole. I arkitekturen, indretningen, rammerne for læring og samspillet med det omgivende samfund. Skolen i Sydhavnen på en gang uddanner og skaber sammenhængskraft i sit nærmiljø med sin åbne adgang og alsidige brugsmuligheder.”

Københavns Kommune bygger og renoverer skoler som aldrig før. Siden 2010 er der sat 2,2 mia. kr. af til helhedsrenovere 40 skoler, og der er brugt 3,8 mia. på nye skolebyggerier og skoleudvidelser med samlet i alt 41 nye skolespor – herunder den nye Skolen i Sydhavnen.  Alene i Københavns Kommunes budgetaftale for 2016 blev der sat 700 mio. af til at renovere flere Københavnske skoler.

De københavnske skolebyggerier skal leve op til en række krav til funktionalitet, pædagogik og arkitektur, så byggerierne sker i tråd med det læringsgrundlag, der ligger i skolereformen.

Vinder af årets byggeri 2015_I Vinder af årets byggeri 2015 Vinder af årets byggeri 2015_III

Teksten er bragt på Økonomiforvaltningens intranet og fotos er fra Magasinet Byggeri og Jonas Lodahl Photography.


Skriv en Kommentar