www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Ungdomsboliger i Sydhavnen
UDGIVET jun 2015 18

Et partnerskab mellem KAB og Københavns Kommune og et samarbejde med SBi og Tegnestuen Vandkunsten resulterer måske i 100 nye ungdomsboliger på A.C. Meyers Vænge. Torsdag den 18. juni præsenterer KAB resultaterne af udviklingsprojektet til en afsluttende konference, og efter sommerferien kommer et forslag til lokalplansændring. 

Billige boliger til unge og studerende er noget Kgs. Enghave Lokaludvalg længe har efterspurgt. Antallet af meget billige boliger er faldet markant. Samtidig ser vi en stigning i antallet af unge med en meget lav betalingsevne, og en forhøjet risiko for at flere af dem bliver hjemløse. For at skabe et større udbud af billige boliger til unge, indgik KAB og Københavns Kommune i 2014 et partnerskab om at udvikle BasisBoligen.

BasisBolig er en ny type ungdomsbolig, skabt ud for behovet om billige boliger i byen til unge. Ideen er at sammensætte fx unge kontanthjælpsmodtagere, med unge ressourcestærke studerende. Boligerne må højest koste 3.200 kr. om måneden og boligerne skal være kendetegnet ved flot arkitektur og gennemtænkte løsninger til små hjem.

Tegnestuen Vandkunsten har udarbejdet tre forslag på BasisBolig, bl.a. på baggrund af rapporten “Ungdomsboliger i lille størrelse” fra Statens Byggeforskningsinstitut.

Se forslag og hent rapporten her

En del af forslaget omfatter A.C. Meyers Vænge på Teglholmen tæt på Aalborg Universitet i Sydhavnen, hvor KAB foreslår at bygge 100 ungdomsboliger. Forslaget til lokalplansændring kommer efter planen i høring efter sommerferien, og Kgs. Enghave Lokaludvalg ser frem til muligheden for at huse flere studerende og unge i bydelen.

Arbejdet med BasisBolig skulle gerne i alt resultere i mellem 600-700 nye ungdomsboliger på tværs af København samt i Hillerød, Lyngby og Roskilde.

Basisbolig i sydhavnen

Forslaget er udarbejdet af Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med KAB.

 

 

 


Skriv en Kommentar