Borgmesterbesøg i Sydhavnen

Onsdag den 5. oktober gav vi Line Barfod en guidet cykeltur i Sydhavnen.

Den 5. oktober cyklede vi sammen med Line Barfod Sydhavnen rundt, så hun med egne øjne kunne se både lokale udfordringer, der kalder på handling og nyde roen på Tippen.

Vi startede ved Skolen i Sydhavnen, hvor vi kiggede på sikre skoleveje og talte om processen for en kommende flytning af MAN B&W.

Derefter cyklede vi til den kommende Metrostation Sluseholmen, hvor vi endnu engang benyttede lejligheden til at påpege vigtigheden af en stibro over Sjællandsbroen, der kan binde de to dele af Sydhavnen ordentligt sammen. Vi talte også om behovet for at lave en overordnet trafikplan for området, så det bliver tydeligt at de mange byudviklingsprojekter til sammen vil skabe en betydelig øget trafik i det i forvejen trafikerede område.

Ved krydset Bådehavnsgade/Fragtvej viste vi, hvordan en cykelsti på Fragtvej ville gøre livet mere sikkert for cyklisterne, der lige nu navigerer mellem parkerede lastbiler og trafikken til Stark. Som det er lige nu, mangler der et kort stykke cykelsti på Fragtvej, der kan forbinde ruten fra Amager med cykelstien over Tippen mod Valby. Når der inden længe skal være arbejdskørsel til skybrudsprojektet, bliver det endnu mere presserende.

Turen gik også forbi Speditørvej og området, hvor det netop er besluttet at placere flygtninge fra Ukraine. Området taler for sig selv, og placeringen er både isoleret og langt fra både indkøb og offentlig transport.

På Tippen ved overgangen over togbanen fik vi en snak om den kommende teknikbygning ved skybrudsprojektet ved Enghave Kanal. Her ønsker lokaludvalget, at der etableres et offentligt toilet, både til brug for besøgende på Tippen men særligt med henblik på børn, der besøger Naturskolen. Vi påpegede også, at det er nødvendigt at indtænke en løsning for, hvordan cyklister og gående skal komme fra togovergangen til Tippen, når skybrudsprojektet går i gang.

Vi fortsatte langs skybrudsprojektet til Karens Minde Kulturhus, hvor vi rundede en fin cykeltur i Sydhavnen af.

Tak for en god tur!

Billede
Borgmestercykeltur