Det har Sydhavnen fået i Budget '23

Vi er glade for den budgetaftale for næste år, som Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti indgik i fredags, hvor 3 ud af vores 4 ønsker er kommet med!

Med budgetaftalen anerkender politikerne, at Sydhavnen er stærkt underforsynet, når det gælder kulturtilbud, selvom vi er en bydel i kraftig vækst. Derfor er det fantastisk at se, at der nu er afsat 30 mio. kr. til at renovere og ombygge Østre Kapel, så Sydhavn Teater kan lave helårs teater- og kulturhus til gavn for bydelen. Og selvom det ikke blev til en varig øget bevilling, så har politikerne afsat til, at Karens Minde Kulturhus kan fortsætte den udvidede åbningstid om aftenen og i weekenden de næste 3 år. Og der er også blevet afsat midler til at etablere et selvstændigt sekretariat for Kgs. Enghave Lokaludvalg. Det bliver en styrkelse af det lokaldemokratiske arbejde, vi laver. Dog er vores ønske om en trafikanalyse af Sydhavnsgade ikke med i budgettet – det fortsætter vi med at kæmpe for!



Her kan du se, hvad der er afsat penge til i Sydhavnen:

  • Renovering og ombygning af Østre Kapel (30,1 mio. kr. samlet på anlæg i 2023-2026 til at istandsættelse, ombygning og inventar samt midler til service, afledt drift, reservationsleje og fondsmoms)
  • Udvidet åbningstid på Karens Minde Kulturhus (0,3 mio. kr. årligt på service i 2023-2026)
  • Etablering af selvstændigt lokaludvalgssekretariat til Kgs. Enghave Lokaludvalg (1,8 mio. kr. på service i 2023 og 3,6 mio. kr. årligt i 2024 og frem)
  • Nyt klubhus på Bavnehøj Idrætsanlæg (31,6 mio. kr. på samlet anlæg i 2023-2026 samt midler til service, afledt drift og vedligehold)
  • Udvidelse af offentlig adgang til havnebadene – herunder havnebadet Sluseholmen – uden livredning (0,2 mio. kr. årligt på service i 2023-2026 til teknisk tilsyn med havnebadene)
  • Ny stibro på havneruten over Slusen i Sydhavn (6,5 mio. kr. på samlet anlæg i 2023-2025 samt midler til service, afledt drift og vedligehold)
  • Genopførsel af murstensmur på Vestre Kirkegård (3,7 mio. kr. samlet på anlæg i 2022 og 2023 til at genopbygge muren samt midler til service og afledt drift)
  • Drikkevandsposter og toiletter ved Sydhavnsmetroens stationer samt gangsti mellem Ny Ellebjerg Station og Gammel Køge Landevej (8,1 mio. kr. på anlæg i 2022 samt midler til service og afledt drift)
  • Forberedelse af byudvikling på kommunal grund ved Ny Ellebjerg Station (Strømmen 1-3) i sammenhæng med udbygning af stationen til knudepunktstationen København Syd (5,0 mio. kr. på samlet anlæg i 2023-2025)
  • Daginstitution med 8 grupper ved Bådehavnsgade (65,8 mio. kr. på anlæg i 2023-2025 samt 12,2 mio. kr. i 2028 samt midler til service og vedligehold)
  • Nyt botilbud på Sluseholmen inden for handicapområdet (supplerende planlægningsbevilling: 2,1 mio. kr. samlet på anlæg i 2023)
  • For at øge udbuddet af idrætsfaciliteter på Vesterbro og i Sydhavnen er parterne enige om at afsætte midler til at planlægge kunstgræsbaner tæt ved den kommende folkeskole på Godsbaneterrænet med budget 2025 eller ved senere budgetforhandlinger

Læs hele budgetaftalen her