Geder på Tippen!

Der var møde i partnerskabet Tippen Syder, som står for at tage sig af naturplejen på Sydhavnstippen, onsdag d. 29. november. Her blev det netop udkomne notat om naturtilstanden på Tippen samt anbefalinger fra konsulentfirmaet Natur360 drøftet.

Partnerskabet Tippen Syder ser positivt på notatets anbefalinger og vil bruge dem i det videre arbejde med en ny plejeplan for Sydhavnstippen, der planlægges at være klar i midten/slutningen af 2024. 

Selvom det er langt fra alt, der er besluttet endnu, så var der hurtigt enighed om, at der skulle arbejdes på en forsøgsordning med geder på Tippen, som afgræsser på en anden måde end fårene.

Den nuværende fåregræsning på Sydhavnstippen fremmer nemlig ikke en urterig flora, og har ikke nogen effekt på dominansen af bjergrørhvene, som lige nu hindrer andet i at vokse frem. Forskellige arter af græsningsdyr har unikke græsningsstrategier, fødevalgspræferencer og de påvirker naturområdet på forskellig vis. For at øge biodiversiteten og give en mere varieret vegetationsstruktur, lyder en af anbefalingerne fra Natur360 på samgræsning af flere dyrearter. Tippen Syder blev derfor enige om at indføre 5 geder og nedskalere med 5 får – som en slags forsøgsordning. 

Det er ikke fastlagt endnu, hvornår og hvordan det kommer til at forløbe, men Børnenes Dyremark kommer til at stå for det – ligesom de står for fårene derude nu.

Du kan læse mere om naturtilstanden og anbefalingerne i det naturfaglige notat her: