Lokaludvalgets ønsker til Budget '24

Lokaludvalget har en række ønsker til tiltag i vores bydel, som vi håber politikerne vil prioritere i deres forhandlinger om næste års budget.

I sensommeren går politikerne på Københavns Rådhus i gang med at forhandle om kommunens budget for 2024. Kgs. Enghave Lokaludvalg har fremsendt følgende ønsker til forhandlingerne:

Trafikundersøgelse af trafikken i Sydhavnsgade/Bådehavnsgade/Sluseholmen

Sydhavnsgade er en af de mest trafikerede indfaldsveje i København, og presset på vejen er øget betragteligt i de senere år, både fordi flere kører i bil, og fordi antallet af indbyggere i Sydhavnen er steget og stadig stiger. Med den igangværende og kommende byudvikling af Trekantgrunden, Bådehavnsgade Vest og Stejlepladsen, vil der danne sig et endnu mere kompliceret billede af trafikafviklingen i området – især i den del af Sydhavnsgade, der ligger mellem Scandiagade og Sluseholmen.

Vi ønsker en analyse af den nuværende trafikafvikling sammen med en analyse af, hvad det stigende pres på vejene vil betyde for området, når det er færdigudviklet.

Stibro over Sydhavnsgade/Sjællandsbroen

I planlægningen af byggeriet ved Bådehavnsgade Nord (området ved Dansk Metal) er der projekteret med en stibro over Sydhavnsgade mellem Bådehavnsgade og Sluseholmen. Der er dog ikke afsat midler til at lave de forudgående undersøgelser for sådan en stibro. 

Vi ønsker en stibro over Sydhavnsgade mellem Bådehavnsgade og Sluseholmen, og vi ønsker, at politikerne skal sikre, at der igangsættes de forberedende nødvendige undersøgelser for sådan en stibro.

Forundersøgelse af mulighederne for at bygge et nyt kunst- og kulturhus for store børn og unge

Foreningen, Huset 2450, er i dialog med Realdania om at søge om midler til en forundersøgelse af mulighederne for at bygge et nyt kunst- og kulturhus for store børn og unge (10-19-årige) i Sydhavnen. Kulturhuset skal ligge i Huset 2450's lokaler på Rubinsteinsvej 47 og Wagnersvej 33 i fysisk nærhed til og i tæt samarbejde med Karens Minde Kulturhus og Børnekulturstedet Karens Minde. Forundersøgelsen skal samtænke, udvikle og belyse de nuværende forhold, så der kan laves et samlet beslutningsgrundlag til at søge om finansiering til at bygge et nyt kulturhus med fokus på dans og værksteder for visuel kunst og kunsthåndværk for store børn og unge. Realdania forventer, at der er medfinansiering til en forundersøgelse – meget gerne fra kommunen. 

Vi ønsker derfor, at politikerne afsætter penge til medfinansiering af sådan en forundersøgelse, så vi kan bane vej for mere kunst og kultur til store børn og unge i bydelen.

Ungemiljø på kommende skole i Bådehavnsgade

I takt med at Bådehavnsgadekvarteret skal udvikles, skal der bygges en ny skole. 

Vi ønsker, at der bliver oprettet et ungemiljø på den kommende skole i Bådehavnsgadekvarteret, og at der indtænkes faciliteter til lokalt forankrede ungdomskulturelle aktiviteter på den kommende skole, der også kan benyttes udenfor skolens åbningstid til gavn for alle Sydhavnens unge. Den mere præcise prioritering og indretning (fx øvelokaler, danselokaler, E-sport, lydstudie mv.) bør baseres på en aktiv inddragelsesproces af de eksisterende ungdomskulturelle aktører i bydelen, ungdomsinstitutionerne i området og meget gerne Ungerådet i København. Vi vil gerne være tovholder og sparringspartner i en sådan proces, der skal sikre et stærkt lokalt ejerskab fra starten.