Tidsbegrænset parkering i Sydhavn er nu besluttet

Nu har Borgerrepræsentationen godkendt, at der skal oprettes en tidsbegrænset parkeringszone i Sydhavnen. Den bliver indført mellem slutningen af 2023 og ind i halvdelen af 2024.

Endelig vedtagelse af forslag

De sidste par år har Københavns Kommune arbejdet på et forslag om at etablere 3-timers tidsbegrænsede parkeringszoner, bl.a. i Sydhavn, som skal begrænse antallet af udefrakommende køretøjer, og dermed forbedre adgang til parkering for beboerne i områderne.

Forslaget er nu endeligt vedtaget i Københavns Borgerrepræsentation, den 22. juni 2023, og parkeringszonen forventes oprettet på et tidspunkt mellem slutningen af 2023 og midten af 2024. 

3-timers parkering for udefrakommende køretøjer

Med den tidsbegrænset parkeringszone indføres der tre timers tidsbegrænsning på hverdage fra kl. 8.00-22.00. Det betyder, at parkering er gratis for alle, men at man maksimalt kan parkere tre timer i tidsrummet fra kl. 8-22 mandag til fredag. Det gælder dog ikke beboere med adresse inden for zonen, som kan få beboerlicens, og virksomheder inden for zonen, som kan få erhvervslicens til virksomhedskøretøjer. Beboere kan også søge om gæstelicenser. 

Zonen er markeret med lilla på nedenstående billede.

    Gæstelicenser

    Der er også besluttet en model for gæstelicenser, fordi det skal være være fleksibelt for beboere i et område at have gæster – samtidig med at parkering af udefrakommende biler skal begrænses, så der er plads til beboerne.

    Med modellen for gæstelicenser kan der udstedes et ubegrænset antal gæstelicenser af tre kalenderdages varighed til beboere over 15 år med bopæl inden for zonen.

    Model for gæstelicenser:

    • Beboere med adresse i 3-timers tidsbegrænsede zoner kan ansøge om gæstelicens.
    • Der kan udstedes et ubegrænset antal gæstelicenser til alle beboere over 15 år med adresse indenfor zonen.
    • Licensen er gratis. Det skyldes, at store dele af områderne i de eksisterende og kommende tidsbegrænsede zoner er privat fælles veje, hvor det ikke er muligt for forvaltningen at opkræve betaling for licenser.
    • Licensen undtager gæsteparkeringer fra 3-timers tidsbegrænsning i de tidsbegrænsede zoner.
    • Gæstelicensen vil gælde tre kalenderdage.